недеља, 30. август 2009.

LIMENARIA

Limenaria, Tasos











Ko voli da se zavlaci uzanim ulicicama da seta uzbrdo, nizbrdo uz pogled na razbacane kuce na sve strane za njega je Limenaria drugo po velicni mesto na ostrvu Tasosu pravi izbor za letovanje.






























Luka u Limenaria.



pogled sa malog brda koje razdvaja plazu od luke. Malo je opasno hodati po brdascu ne zna se da li je pre javni toalet ili ljubavno gnezdo ali svejedno treba paziti gde se staje-???






gradska plaza je toliko uzana da ne bi ni spominjao koliko metara ali pet puta da se zamahne prsno i jednom udahne i to je to,...





pogled na Limenariu i njene plaze.

mala gradska plaza koju jedno brdasce odvaja od luke. Prednost ove plaze je blizina apartmana koji su smesteni u mestu kao i za one koji ne vole da plivaju malo dalje od obale a vole da uzivaju u pogledu na camce, turisticke kao i ribarske brodove koji stalno uplovljavaju ili isplovljavaju iz luke koja je na dva minuta hoda od plaze.




naselje ima dosta restorana sa vidljivo istaknutim jelovnicima ispred njih,..

Posle sest godina odlazenja na poluostrvo Halkidiki u mesta Hanioti, Pefkori, Polihrono kao i obilaska Thesaloniki slika ulica Limenarie je pomalo i depresivna a jos pogotovo za nekoga iz Vojvodine. Ulice su previse neukusno pretrpane sva sreca te mi je ovo mesto samo bilo kao nesto u prolazu.





kroz Limenariu pre otvaranja prodavnica





setaliste izmedju dve plaze







buska stanica tu negde u Limenariji.

red voznje lokalnih autobusa je nekako i tacan a ni cena voznje nije skupa napr. 16km samo 1.9 Euro samo je problem sto u centru Limenarije na raskrsnici nije obelezena stanica,..








U bastama izmedju apartmana ponekad ima i povrca pored voca i ponekog kokosinjca.








U avgustu nije ni guzva na plazama uglavnom pre devet ili deset sati prepodne ni nema nikoga .


Pivo Amstel je u prodavnicama 0.85 Euro cent plus kaucija 0.15 Euro cent dok je u restoranima tipa giros 2 Euro a na plazi ili restoranima i 3 pa sve do 4 Euro.
Zanimljivo je bilo da u restoranu na plazi nije bilo na meniu suvlaki ni giros jer je to kao fast food a bilo je hamburger. Porcije hrane su uglavnom male a preskupe oko 5.5 Euro pa navise. Pasulj nije los ni uz pivo samo je posle uz desert na racun kuce bila sluzena lubenica. A lezaljke za goste restorana su gratis. Pesak je na plazi dok su u vodi kao neke stenovite ploce obrasle travom nekoliko metara od obale a onda tek pescano dno.






Pogled na plazu koja vodi sve do Limenaria.

Iris Gold-fabrika zlata se nalazi maltene na malom brdu iznad plaze koja se proteze preko 1 km od Limenaria. Nazalost u njihovom katalogu i za 2008 kao i 2009. pise da se moze ici i u obilazak radionice i vikendom ali to nije bilo moguce izgleda da se obilazak organizuje samo za vece turisticke grupe dok je za porodice to uskraceno verovatno im to oduzima deo radnog vremena ili se nisu dobro organizovali te napravili samo delimican prikaz procesa izrade nakita ( mada vise ga zimi proizvode a leti prodaju) nude preko monitora prikaz procesa rada ali to nije to vec kada dodjes na takvo jedinstveno mesto gde bi trebalo i da malo zaviris u tajne zlatarstva ili ne?




Нема коментара:

Постави коментар